keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Joulun taikaa kiireen keskelle

”Kun tanssiopettajamme Elina Berg kertoi, että meidän olisi mahdollista päästä mukaan Tampere Filharmonian Joulusatuun, olimme kaikki ihan innoissamme. Hän vielä vähän varotteli, että tämä ei sitten ole aivan varmaa, mutta lopulta selvisi, että tosiaan pääsemme mukaan”, kertoo Pirkanmaan tanssiopiston 14-vuotias ballerina Heidi Salminen.

Tampere Filharmonia, kapellimestari Petri Juutilainen, laulaja Saara Aalto ja yli 40-henkinen joukko Pirkanmaan Tanssiopiston lapsia ja nuoria esittävät torstaina ja perjantaina 18. ja 19.12. lumoavan Joulusadun, jossa kaikki on mahdollista. Konsertin alkupuolen valtaavat Saara Aallon joululaulut ja perinteiset joululaulukirjaston helmet.  Jälkipuoli on varattu satumaailmalle; tanssille, Marika Vaapaavuoren dramatisoimalle joulutarinalle, Tšaikovskin Pähkinänsärkijän musiikille ja elokuvasävelistölle. Orkesterin lisäksi lavalla nähdään lukuisia lapsia ja nuoria sekä hyvin monipuolinen kattaus erilaisia tanssilajeja:  ”Siellä on balettia, breakdancea, jazz-tyylisempää tanssia ja nykytanssiakin”, Heidi kertoo.

Heidi on Jääprinsessa. Kuva: Harri Hinkka
Tarina keskittyy joulun henkeen, sen etsimiseen ja löytämiseen. Joulusatu kertoo perheestä, jonka vanhempien aikataulua varjostaa loputon kiire. Kaikessa hälinässä heidän pieni tyttärensä katoaa. Sadunomaisen maailman luovat lukuisat erilaiset hahmot: ”Siellä on eläimiä ja erilaisia satuhahmoja. Itse olen Pakkasprinsessa. Tanssin lammella ja teen erilaisia taikoja”, Heidi kertoo. Puvustus ulottuu perinteisestä tutuistä ja kärkitossuista veikeisiin eläinasuihin.

Heidi tanssii Ison salin lavalla Pähkinänsärkijään sovitetun koreografian. Hän odottaa tapausta innolla. ”Onhan tämä tosi, tosi hieno tilaisuus päästä tuolle lavalle yleisön eteen tanssimaan”, hän iloitsee. Heidi on aloittanut tanssiharrastuksen 5-vuotiaana ja jatkanut Pirkanmaan tanssiopistossa yhtäjaksoisesti siitä saakka. Baletti on hänelle kaikkein omin ja tärkein juttu, mutta harrastukseen kuuluvat olennaisesti myös muut tanssilajit, kuten nykytanssi ja jazz. Ison salin lavalla nähdään joukko hänen opistokavereitaan, mutta myös yksi harvemmin tanssiva tähti: ”Siellä on mukana myös yhden meidän opistolaisen koira. Ihan hyvin se on osannut keskittyä harjoituksissa”, Heidi arvioi.

Tampere Filharmonian Joulusatu
Tampere-talon Isossa salissa
to ja pe 18.12. ja 19.12. klo 19

Kuva: Harri Hinkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti