tiistai 30. syyskuuta 2014

Kappale jäi korvamadoksi!

Tammelan koulun kakkosluokkalaisilla oli monenlaisia mielipiteitä vierailusta orkesterin kenraaliharjoituksiin 4.9.2014. Toiset pitivät musiikin voimakkaista pauhuista, toiset taas hiljaisemmista soinneista. Eräälle oppilaalle harjoitus oli hyvin kokonaisvaltainen elämys:

”Tykäsin musiikista. Tykäsin soitimista. Tykäsin valoista. Tykäsin katosta.”

Lapset kiinnittivät huomiota erityisesti ”vasaramiehen” soittoon, viulunsoittajiin ja tuubansoittajaan. Moni olisi viihtynyt musiikin äärellä pidempäänkin, mutta muutamaa alkoi jo kyllästyttää. Yhdestä asiasta oltiin yksimielisiä: musiikki oli hyvää.

Vierailulla koululaiset kuulivat Tšaikovskin Alkusoiton 1812, joka kuvaa Borodinon taistelua. Kappaleeseen kuuluvat juhlalliset tykinpamaukset, jotka joissakin ulkoilmakonserteissa toteutetaan oikeilla kanuunoilla.

Klikkaa kuvia, niin voit selata niitä isompina!”Tuli mieleen elokuvamusiikinkonsertti jossa kävin äitin kansa. Kuuntelin melkein kokoajan silmät kiinni. Kappale jäi korvamadoksi.”
”Oli tosi kivaa! Lempi soittaja oli se ihme tyyppi joka löi kahdella vasaralla sitä tankoa. Se kuulosti ihan bigbeniltä. Kyllä se oli hienoa.”
”Minun mielestä ne tykin pamaukset olivat kivan kuuloisia ja jossain kohtaa se musiikki kuulosti vähän jännittävältä mutta oli se silti tosi kivaa jossain kohtaa taas vähän surullista mutta se oli kivaa kun tuli sitä kovaa musiikkia.””Muuten kivaa mutta alkoi kyllästyttää. En tykännyt paukkeesta tykkäsin hiljaisista kohdista. Tykkäsin viulusta. Musiikki oli kyllä kivaa.”
”Tykkäsin hirveen paljon. Olisin halunnu jäädä pidemmäksi aikaa! Tykäsin tuubasta. :) <3 Ja viulusta. <3<3<3”
”Hieno musiikki. Paras ikkinä. Ihana. Mahtava. Oisin haluaisin sen kotiin. Mä haluunsen kotiin. Paras kokemus.”
”Tosi hyvää musiikia, viulun soittajat oli hyviä ja tuuban soittaja oli myös hyvä.”
”Paras. Tosi hyvä mutta vasarasoitin oli ärsyttävä.”
”Tykkäsin paljon Santuumatiaksesta.”
”Sielä oli hauskkaa. Tykkäsin olla. Olisin halunnut olla pitempään. Oli hauskempaa kun viime vuonna. Juuri sopiva ääni.”
”Hirveen siistei ja kiinostavia soittimia! Muusiiki oli siistii välillä surullista välillä iloista joskus sotaisaa joskus rauhallista.”
”Tykäsin isoista rummuista vasara kelloista”
”Tykkäsin musiikista ihan hirveästi ja olisin halunnut olla pidempäänkin!! Ja musiikki jäi niin kivasti soimaan pääähäni.:)”
”Tykkäsin paljon kovista äänistä. Tykkäsin siitä vasara soitimesta.”
”Tampere-talo 4.9.2014. Vierailu Filharmoniaan. Ne soiti liian kovaa. Se vasarajutu oli liian kovaääninen.””En pitänyt vasaramiehen soitosta. Se musiikki oli muuten ihan kivaa.”
”Oli kiva vilharmonia ja yksi soitaja oli tosi kiva se soiti siellä takaa panskun n.”
”Tykinamukset. Se oli todella kiva.”teksti: Emmi Marttinen
piirustukset ja kommentit: Tammelan koulun 2 A


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti